klii.jpg

[:md]

Declarațiile aparțin analistului politic și deputatului PSRM Bogdan Țîrdea și au fost făcute ieri în cadrul unei emisiuni televizate, relatează Actualități.md.

Politologul a amintim despre faptul că actualul candidat al forțelor de dreapta pentru alegerile prezidențiale Maia Sandu a făcut parte din guvernarea coruptă în ultimii ani.

Ea (n.red. Maia Sandu) s-a aflat în consiliul alianței cu Filat și Plahotniuc, adică în organul suprem de guvernare al alianței. Împreună cu ei, Maia Sandu a votat pentru devalizarea BEM, pentru concesionarea aeroportului, pentru acordarea a 13,5 miliarde de lei din bugetul de stat băncilor lui Șor. Tot împreună ei au efectuat careva reforme dubioase, au participat la unele scheme de corupție. Adică ei toți au fost în aceeași oală după care ea iese din această alianță și spune: Nu eu nu am făcut parte din alianță, eu sunt în opoziție”, a menționat analistul politic.

Potrivit lui Țîrdea , Sandu a făcut parte din alianța criminală și coruptă de la guvernare iar acum încearcă să se dea drept mare opoziționistă.

Este de rîsul lumii! Maia Sandu a fost trimisă în demisie pentru acte de corupție împreună cu Guvernul Filat. Și iată astăzi ea, cea care a fost demisă pentru corupție se dă astăzi drept cel mai mare luptător cu corupția.Este chiar de rîs, mai ales luînd în considerație faptul că pe numele ei a fost deschis un dosar penal încă din mai 2013 și a fost închis în decembrie același an, în unele condiții foarte neclare. Cel puțin, fostul procuror al Chișinăului, Ivan Diacov a fost primul care a vorbit despre acest lucru și despre faptul că acest dosar a fost clasat în condiții dubioase”, a subliniat deputatul PSRM.

ПОДЕЛИТЬСЯ