[:md]

 

Directorul executiv şi contabila unei Asociaţii de Economii şi Împrumut cu sediul în s. Criva, r-nul Briceni, au fost condamnate pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari.

Potrivit celor constatate de procurori, în februarie 2009, inculpatele au încheiat cu o persoană un contract de depunere de economii în sumă de 20 mii euro, pe un termen de 3 luni.

Contrar prevederilor legale, directorul executiv şi contabila nu au înregistrat respectivul contract, nu l-au reflectat în documentele contabile primare şi centralizatoare şi nici în rapoartele financiare ale asociaţiei, însuşind ilicit suma depusă de pătimit.

În baza probelor prezentate de Procuratura raionului Briceni, instanţa de judecată le-a stabilit inculpatelor pedepse a cîte 8 ani de detenţie, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii şi de a exercita activitate în sfera finaciar-bancară pe un termen de 3 ani. Acestea au fost luate sub strajă în sala de judecată, urmînd să-şi execute pedepsele în penitenciar de tip închis pentru femei.

Sentinţa este cu drept de apel.

ПОДЕЛИТЬСЯ