[:md]

 

Octavian Ţîcu a devenit official ministru al Tineretului şi sportului. El a depus jurămîntul acum căteva minute la reşedinţa de stat, în prezenţa preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti şi premierul Vlad Filat.

“Am făcut cunoştinţă cu dosarul, sunt convis că sunteţi persoana potrivită pentru această funcţie. Aveti capacitatea de a lucra cu tineretul de a-l educa în spiritual dragostei faţă de ţară. În domeniul sportului  noi avem la olimpiade şi la campionate mondiale succsese. A-ti fost de 7 ori campion la box”, a declarat preşedintele Nicolae Timofti.

“Una din condiţiile pentru care am venit la minister este politica în sport. Mă bucur pentru aceasta investire, am aşteptat mult decizia aceasta. Funcţia mă reprezintă pe mine, este viaţa mea”, a punctat Ţîcu.

Noul ministru a precizat că va rămîne neafiliat politic, aşa cum ar fi convenit cu liderul PL Mihai Ghimpu.

Octavian Ţicu este licenţiat în Istorie şi este şeful Catedrei Istorie Contemporană Universală şi Ştiinţe Politice, Departamentul Istorie şi Relaţii Internaţionale, ULIM. Cunoaşte româna, rusa, engleza şi germana. 

Funcţia de ministru a Tineretului şi Sportului a devenit vacantă acum cîteva săptămîni, după ce Ion Cebanu a demisionat la propunerea colegilor săi din PL.

ПОДЕЛИТЬСЯ