[:md]

 

Cel puțin astfel a declarat directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor, Vasile Mârzenco, în cadrul emisiuni pentru portalul de știri UNIMEDIA, notează Actualități.md.

Mârzenco spune că fermierii sunt nevoiţi să suporte pierderi considerabile în urma devalorizării leului şi majorării cu aproape cinci la sută a preţurilor la semințe. Pe acest motiv, ei spun că produsele agricole trebuie să se scumpească.

Laptele trebuie să coste 15 lei, cel puțin. Carnea cel puțin 150 de lei, iar brânza de oi trebuie să coste cel puțin 300 de lei. Eu la fiecare kilogram de carne pierd 5 lei”, a menționat directorului executiv al Federației Naționale a Fermierilor, Vasile Mârzenco.

Săptămâna trecută, un grup de producători agricoli au înaintat Guvernului mai multe revendicări. Aceștia au cerut majorarea fondului de subvenţionare până la 1 miliard 200 de milioane de lei, demonopolizarea pieţei produselor petroliere şi asigurarea transparenţei în distribuţia banilor oferiţi sub formă de subvenții în caz contrar fermierii au vertizat guvernarea că vor ieși la proteste.

Actualități.md amintește că și așa din cauza devalorizării monedei naționale produsele de primă necesitate sau scumpit considerabil.

ПОДЕЛИТЬСЯ