[:md]

 

Ieri, 21 iulie după o nouă rundă negocieri dintre liderii PLDM, PD și PL care a durat pînă la miezul nopții, a fost parafat acordul de creare a unei noi majorități parlamentare – AIE -3, relatează Actualități.md.

Portalul Deschide.MD a publicat informații preliminare legate de partajarea ministerelor în noua alianță.

PLDM: Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei și Ministerul Tineretului.

PDM: Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției, Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, Ministerul Culturii, Ministerul Tehnologiilor Informațioanle și Comunicațiilor și Ministerul Economiei.

PL: Ministerul Mediului, Ministerul Apărării, Ministerul Educației și Ministerul Transporturilor. Tot PL-ului i-a revenit funcția de vice-speaker, vice-premier, SIS-ul și mai multe agenții.

Candidatul la funcția de vicepremier pentru reintegrare va fi stabilit prin consens cu partenerii de dezvoltare.

Sursa menționează faptul că distribuirea ministerelor este preliminară, iar partidele pot face schimburi bilaterale în acest sens. Adică PLDM poate face schimb cu PL sau PD, la fel cum și PL cu PD. 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ