[:md]

 
De ce la actualele alegeri parlamentare trebuie să votăm pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova? Pentru aceasta potrivit candidatului pentru deputați din partea PSRM Ion Ceban, sunte cel puțin trei factori importanți, relatează Actualități.md.
 
 “În primul rînd Partidul Socialiștilor din RM este singurul partid în care are încredere Federația Rusă”. Ceban a amintit despre întîlnirea din 4 noiembrie a liderului PSRM Igor Dodon și Zinaida Greaceanîi cu președintele Rusiei Vladimir Putin. Și că în cadrul acestei întrevederi socialiștii au reușitsă resolve problema migranților moldoveni care muncesc în FR. Pentru că din cauza deciziei guvernării de a deschide doar cinci secții de votare în Rusia vor fi lipsiți de dreptul la vot cei peste 700 de mii de moldoveni care muncesc acolo.
 
Potrivit socialistului Ion Ceban, la solicitarea socialiștilor, Serviciul Federal de Migrație al Federației Ruse a luat o decizie istorică, toți moldovenii care muncesc în F. Rusă sau se află în Rusia la moment, au posibilitatea să revină acasă în perioada de 5-30 noiembrie, și în această situație primesc garanția că se pot întoarce în Federația Rusă și începe activitatea de la zero. Adică toate încălcările care au fost înregistrate în sistemul informațional al serviciului migrațional al FR, vor fi anulate. Partidul Socialiștilor nu se îndoiesc de faptul că dacă a fost rezolvată problema migranților artunci cu siguranță că cu ajutorul Rusiei va fi soluționată și problema exportului producției moldovenești.
 
În al doilea rînd noi avem cea mai competentă echipă. Acest lucru este recunoscut de foarte multă lume atît din-afară cît și din exterior. Asta o puteți vedea în materialele noastre, la tv etc. Echipa este formată din foști miniștri de economie, actuali demnitari de stat, experți în economie, și alții.
Doar exemplul doamnei Greceanîi care a fost la ministerul finanțelor, prin diminuarea ponderii datoriei de stat, creșterea salariilor, pensiilor, avem o echipă profesionistă!
 
Și în al treilea rînd suntem singurul partid astăzi din Republica Moldova care a prezentat societății nu pur și simplu la nivel de lozinci ceva dar un program amplu, pe toate direcțiile de activitate de la domeniul social pînă la cel economic și cel politic. Noi dacă spunem că vom putea majora pensia cu 20 la sută, dacă spunem că vom putea diminua contractele cu 50% noi arătăm și de unde. Deci nu este doar la nivel de lozinci. Rusia! Echipa! Programul! Sunt trei lucruri importante despre socialiști”, a concluzionat socialistul Ion Ceban.
 

ПОДЕЛИТЬСЯ