[:md]

 

Invitat astazi, 17 octombrie la sedinta parlamentului, premierul Iurie Leanca a vorbit despre situatia de la Banca de Economii si cea de la Aeroportul International dar si despre protestele comunistilor, sau asa numitor revolutii de catifea.

Amintim anterior ca Guvernul Leanca a fost invinuit de catre deputatii comunisti dar si cei socialisti pe motiv ca acesta in noiembrie, la Summitul Parteneriatul Estic de la Vilnius, unde se doreste parafarea Acordului de Asociere, continutul caruia nu a fost facut public.

Astfel, cel care a invinuit guvernul de furt si escrocherie a fost Presedintele Partidului Socialistilor Igor Dodon.

Perioada 2001-2009 cea mai rea perioada pentru Moldova, aveti fosti ministri din  acea perioada, recunoasteti ca aveti in echipa persoane care au dus tara la dezastru, traiti in paradis intr-o poveste de succes traita din urma spalarii de bani, din furturi”, a declarant socialistul. 

Dodon este uimit de faptul ca nimeni dintre ministri nu a fost prin satele Republicii Moldova sa vada care este situatia de acolo, sa vorbeasca cu oamenii simpli de la tara care din lipsa de bani prefera sa plece peste hotarele Moldovei.

Socialistul a adus si citeva argumente, intrebari referitor la discursul lui Leanca. Potrivit deputatului de cind a fost ales Guvernul Leanca, tara din nou a intrat in mizerie.

Va acoperiti cu lozinca de integrare in UE. “Faceti faradelegi, a-ti promis regim liberalizat de vize cu UE cit si alte multe promisiuni. Acestea sunt asteptari care nu vor fi indeplinite, de ce nu va duceti sa intrebati oamenii unde vor ei, de ce va temeti de referendum?

Perderea integritatii interteritoriale. “Nu va dati seama ca tara se duce de ripa, nu intelegi care este politica voastra in relatiile cu Transnistria”.

Cresterea econimica, investiiile straine. “A-ti depreciat cursul valutar si 5 miliarde de lei credite unde-s, sunt cifre mari date tot de d-voastra. Cazul BEM, dati vina pe fosta guvernare, bani furati in perioada voastra, Banca Mondiala spune ca va faceti de cap, aici nu va puteti acoperi cu investitori straini”.

Oamenii pleaca peste hotare. “Numai in ultimul an avem 120 mii locuri de munca minus, 40 mii oameni au plecat peste hotare, 168 scoli inchise, ce sunt cu aceste cifre?

Anarhia criminalitatii. “Despre 7 aprilie, a-ti incercat sa faceti revolutie, a-ti dat afara politisti, a crescut criminalitatea, sunt cifrele voastre nu ale mele”.

Deasemenea Dodon a spus ca va sustine motiunea de demitere a Guvernului Leanca.

ПОДЕЛИТЬСЯ