[:md]

 

La cursă au participat mai mult de 100 de autoturisme conduse de oameni de toate vîrstele. Mulți dintre ei au venit cu copiii lor, relatează Actualități.md.

Cursa auto de amploare organizată de socialiști a marcat cei 70 de ani de Victorie asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Acțiunea a fost organizată agricultorul din raionul  Ocnița, condusă de Iurie Plopa, cu sprijinul Partidului Socialiștilor. La eveniment au participat deputatul din Parlamentul RM Ala Dolință, candidatul la funcția de primar al orașului Otaci – Vasile Romaniuc, candidat la funcția de primar al orașului Ocnița – Ciumac Ion și secretarul organizației rationale din Ocnița – Irina Lozovan.

Coloană de sărbătoare, formată din mai mult de 100 de vehicule, și-a luat startul din satul Pocrovca (raionul Dondușeni). Pe lîngă cele trei orașe (Otaci, Ocnița, Dondușeni), participanții la demonstrație au vizitat aproape fiecare sat din raionul Ocnița și Dondușeni,  și anume satele: Pocrovca,  Arienești, Ungur, Calarașovca Vălcineț, Mereșovca Hădărăuți, Mihalașani, Bîrlădeni, Paladia, Grinăuți, Rediul Mare, Clocușna, Moșana, Sauca, Țaul, Pivniceni, Corbu. În fiecare sat participanții la acțiune depuneau flori la monumentele și mormintele soldaților din Marele Război Patriotic.

Întîlnind participanții la autocursă, locuitorii din sate se aranjau pe marginea drumului, cu buchete de flori, aparate foto și camere video, iar șoferii claxonau în semn de respect.

Actualități.md menționează că automobilele participanților la cursă au fost împodobite cu simboluri patriotice, drapelele Republicii Moldova și autocolante "70 de ani de la Marea Victorie!" și altele.

ПОДЕЛИТЬСЯ