[:md]

 

În Chișinău, trebuie de muncit dar nu de ocupat cu probleme politice. Noul primar ar trebui să restabilească ordinea în capitală, dar nu să-și transforme activitățile într-un PR fără sfârșit. Despre aceasta într-un interviu exclusiv cu Clubul de presă "Rezonanță socială", a declarat candidatul la funcția de primar general de Chișinău din partea Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi, relatează Actualități.md.

"Cred că oamenilor le este indiferent dacă străzile capitalei vor fi curățate în mod liberal, comunist sau socialist. Cel mai important, este ca această ordine să fie făcută. În Chișinău, trebuie de lucrat și nu de ocupat cu problemele politice", a declarat Greceanîi.

Candidatul la funcția de primar general de Chișinău din partea PSRM a menționat cu 100% garanție: în primărie ea nu va face politică. "Nu am nevoie de o rampă de lansare politică. Sunt interesată de ceea ce se poate face pentru oraș", a adăugat ea.

Principiul „fără politică" Zinaida Greceanîi intenționează să-l introducă și în Consiliul Municipal Chișinău. "Toată lumea este sătulă de cearta și show-urile de televiziune care au loc în Parlamentul RM și CMC. Trebuie de negociat. Oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să-i aleagă pe cei în spatele cărora este o experiență în rezolvarea problemelor, pe cei care doresc să lucreze. Dacă consilierii municipali vor înțelege că au venit nu pentru a cîștiga bani dar pentru a lucra în interesul orașului, cu ei s-ar putea de cooperat. Am de gînd să negociez fără politică", a asigurat candidatul.

Zinaida Greceanîi nu intenționează să se ocupe în funcția de primar al Chișinăului, nu numai cu politica, dar și cu PR-ului. "De dragul PR-ului eu nu voi urca pe acoperișurile troleibuzelor, nu voi alerga să strîng șuruburile, sau la 5 dimineața să curăț zăpadă pentru a intra în primărie. Există servicii speciale care ar trebui să se ocupe cu munca lor. Trebuie de avut grijă ca ei să facă față responsabilităților lor", a subliniat de asemnea Greceanîi.

Actualități.md amintește că alegerile locale generale vor avea loc la 14 iunie curent.

ПОДЕЛИТЬСЯ