[:md]

 

Fostul comisar European Ștefan Fule în cadrul celui de-al 90-lea Seminar Rose-Roth al Adunării Parlamentare NATO, care are lo în RM a adresat o întrebare reprezentanților guvernării pro-europene, care a lăsat politcienii moldoveni fără replica, relatează Actualități.md.

Ștefan Fule a afirmat că nu se află în RM pentru a da sfaturi politicienilor, doar că are nevoie de o precizare.

Eu nu mă aflu aici ca să dau sfaturi politicienilor. Dar am o observație. Am auzit astăzi multe despre nevoia de a forma un guvern pro-european, puteți să-mi explicați ce înseamnă asta? Cu toată experiența prin care am trecut, puteți să-mi spuneți cum definiți un guvern moldovenesc pro-european?

Cînd cineva dintre europeni vine în Moldova și vede atît de multe drapele ale UE, începem să ne gândim că suntem folosiți drept alibi pentru un set de politici care nu au vreo legătură cu Europa”, a punctat Fule.

"Mi se parecă acel ceva nou, care va înlocui actuala criză gravă, nu ar trebui să fie neapărat un guvern pro-european. Nu sunt sigur că noțiunea de "guvern pro-european" mai este atractivă pentru oameni. În primul rând, din cauza politicii dumneavoastră, și, parțial, din cauza politicii urmărite de Uniunea Europeană.

Acesta ar trebui să fie un guvern pro-moldovenesc, pro-reforme, precum și pentru punerea în aplicare a dispozițiilor acordului de asociere cu UE",  a mai subliniat Ștefan Fule.

Menționăm că anterior liderul Partidului Socialiștilor din RM Igor Dodon a menționat că Moldova nu trebuie să îngenuncheze în fața nimănui, nici la est nici la vest, și că PSRM consideră că la guvernare trebuie să ajungă partidele care sunt pro-moldovenești pentru a ridica țara din prăpastia în care au adus-o partidele pro-europene de la guvernare.

ПОДЕЛИТЬСЯ