dfy.jpg

[:md]

Masacru de Ziua Franţei. Cel puţin 80 de persoane, între care şi copii, au fost ucise la Nisa după ce un camion a intrat în mulţimea care tocmai pleca de la un spectacol cu focuri de artificii, pregătit de Ziua Naţională.

În vehicul au fost găsite arme şi grenade, dar şi acte ale unui tunisian care locuieşte la Nisa. Un martor a declarat că atacatorul a deschis şi focul, însă nu există o confirmare oficială deocamdată. Şoferul a fost împuşcat de forţele de ordine şi nu este clar încă dacă mai trăieşte sau nu, scrie realitatea.net.

Jurnalistul iranian Maryam Violet, care se afla în Nisa în noaptea atacului, a mărturisit, pentru theguardian.com, că în jurul său toată lumea era şocată. ”Am văzut cum oamenii au început, brusc, să fugă şi să ţipe. Strigau că este un atac terorist. Părea clar că şoferul a făcut asta intenţionat. (…) Am mers pe jos un kilometru şi jumătate şi am văzut trupuri neînsufleţite pe stradă. Cred că erau în jur de 30, plus mulţi alţi oameni răniţi”, a mai spus acesta.

Purtătorul de cuv]nt din Ministerul francez de Interne, Pierre-Henry Brandet, a declarat că „este prea devreme” să afirmăm că a fost vorba despre un atentat terorist.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, care se afla la Avignon, s-a întors la Paris pentru a lua parte la o şedinţă de urgenţă. Administraţia prezidenţială a anunţat, pe Twitter, că guvernul a activat centrul de criză interministerial. 

SITE Intelligence Group susţine că nicio grupare teroristă nu a revendicat deocamdată atacul de la Nisa, însă anunţă că ISIS „sărbătoreşte evenimentul”.


ПОДЕЛИТЬСЯ