[:md]

 

Candidatul pentru primar general de Chișinău din partea Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi menționează, că timp de 8 ani de cînd Chirtoacă se află la cîrma primăriei, Chișinăul a devenit o capitală europeană doar la nivel de declarații dar nu de acțiuni. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, relatează Actualități.md.

Ce s-a făcut în 8 ani de zile pentru un oraș european? S-a făcut ceva, lumea a simțit cumva, nouă ne este mai confortabil? Noi avem parcări, noi ce avem? Doar facem declarații că vrem un oraș european și mai mult nimic. Haideți poate de la declarații trecem la fapte concrete”, a declarat Greceanîi.

Candidatul pentru primar a menționat că a fost prin mai multe capitale cît în spațiu CSI atît și în UE și din toate capitalele este cîte ceva bun de luat exemplu pentru capitala noastră. De asemenea nu e neaparat ca timp de 4 ani acestea să fie implimentate toate aceste lucruri însă ceea ce este elimentar pentru Chișinău se putea de făcut, ceea ce ține de iluminat, parcări, drumuri etc.

Uitați-vă cîte drumuri s-au construit și de cîte ori s-au reconstruit? Cîți bani s-au îngropat? Cîte credite externe s-au atras? Peste 300 de milioane în ultimii 3 ani. De ce noi băgăm primăria în groapa datoriilor? Noi creditele le luom dar principalu e ca să fie corect gestionate”, a subliniat politicianul.

Zinaida Greceanîi a criticat strada pietonală care nu este gata nici pînă la ziua de azi, în pofida promisiunilor lui Chirtoacă. „O stradă pietonală pe care doamnele nu pot să meargă nici pe călcîi mic nu mai vorbesc de tocuri de acelea subțiri. Deja pămîntul începe să se prăbușească acolo. Mai este un lucru, acolo este strada unde e Ministerul Finanțelor, Banca Națională, Inspectoratul Fiscal. Au făcut strada pietonală, unde să parcheze mașinile la toate instituțiile, acolo e centru financiar al țării, din toată republica vin?”, a adăugat deputatul socialist.

Politicianul și-a exprimat opinia cu privire la construcțiile ilegale, și a relatat despre ajutorul acordat în acest sens de către fundația „Soluția” înființată de socialiști. „Cînd a apărut Soluția am zis: haideți poate îi ajutăm și pe cei din Chișinău măcar cu ceva, la nivel de municipiu. Și noi atunci am început cu conslutanță juridică gratuită. Noi am încercat să ajutăm și careva bătrîni inclusiv și cu consultanță juridică. Noi am oprit peste 300 de construcții neautorizate prin procese de judecată. Noi am făcut lucrul acesta și am hotărît pentru cetățeni. Cu terenurile de joc pentru copii și multe alte lucruri concrete. Noi nu suntem la guvernare, n-am avut nicio fracțiune parlamentară, eram prezenți în parlament doar noi cei trei deputați. Dar am zis: dacă putem o persoană s-o ajutăm, una, două, trei, hai să facem ceva pentru oamenii ăștia” a mai declarat candidatul PSRM.

Actualități.md reamintește că alegerile locale generale, inclusiv alegerile pentru primăria Chișinăului, vor avea loc la 14 iunie. Din partea Partidul Socialiștilor pentru funcția dată candidează președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, fostul prim-ministru Zinaida Greceanîi.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ