[:md]

 

A verifica ce se întâmplă în conducerea primăriei, a se familiariza cu activitatea tuturor întreprinderilor și serviciilor municipale, a face ordine – asta e primul lucru care trebuie de făcut în capitală, potrivit candidatului la funcția de primar general de Chișinău din partea Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu în exclusivitate cu Clubul de presă "Rezonanță socială", relatează Actualități.md.

"În primul rând, trebuie să verificăm ce se întâmplă cu administratia – cum conduce cu primăria. Am despre aceasta închipuire, dar trebuie să vedem ce se întâmplă cu adevărat. Am de gând să treacă prin toate structurile, în toate serviciile, toate întreprinderile municipale, pentru a vedea ce se întâmplă de fapt acolo. Desigur, sunt foarte multe întrebări. Este necesar de a găsi răspunsurile la ele. Dar sunt absolut sigură că anume cu aceasta ar trebui să începem, pentru că dacă eu voi spune că la a doua zi va fi renovat bulevardul Ștefan cel Mare, aceasta nu ar fi corect", a spus candidatul.

La fel de important este planul general de dezvoltare urbană, a subliniat Greceanîi. "Desigur, este important ca acest plan să fie gata în cîteva luni. De la acesta se pornește totul", a adăugat ea.

Greceanîi consideră că: în Chișinau nu ar trebui să fie nici politică, nici geopolitică, dar orice cooperare ar trebui să aibă loc exclusiv în interesul țării ca un întreg, iar în capitală, în special.

"Să cooperezi trebuie cu toți – și cu cei din Occident și cei din Orient, și cu primarii din alte orașe, cu toți, și să conduci această cooperare, deoarece orașele-înfrățite ar trebui să fie nu numai pe hîrtie. Acest lucru ar trebui să se întâmple în realitate. Trebuie să fie mișcare economică, deci trebuie să se negocieze cu toată lumea. Cel mai important, trebuie să înțelegem – ar trebui să fie în interesul țării. Atragerea de investiții, să permitem cetățenilor noștri să cîștige un ban aici acasă, și apoi să-și extindă afacerea în afara țării. Acest lucru este posibil", a menționat candidatul.

Greceanîi a relatat despre dorința ei principală la postul de primar general. "Vreau ca oamenilor să le fie măcar un pic mai confortabil, și mai bine să trăiască în Chișinău. Să începem cu Chișinăul, în scopul de a realiza acest lucru în întreaga țară", a concluzionat ea.

Actualități.md amintește că alegerile locale generale vor avea loc la 14 iunie curent.

ПОДЕЛИТЬСЯ