acv.jpg

[:md]

Despre aceasta candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de președinte al Republicii Moldova  Igor Dodon, a declarat astăzi, în cadrul unei emisiuni online în care a răspuns la întrebările din partea cetățenilor, relatează Actualități.md.

Dodon a amintit că Acordul cu Fondul Monetar Internaționl, semnat de actuala guvernare și care este susținut și de oponenta sa din cursa prezidențială Maia Sandu, presupune mai multe condiții antisociale precum ar fi: majorarea tarifelor, majorarea vîrstei de pensionare și punerea pe spatele cetățenilor miliardul furat.

Liderul PSRM s-a pronunțat categoric împotriva majorarea vîrstei de pensionare și a propus alte măsuri care ar putea îmbunătăți viața bătrînilor din RM și pe care intenționează să le implementeze în calitate de președinte al țării.

Noi suntem categoric împotriva majorării vîrstei de pensionare. În calitate de președinte al statului voi apela la toate căile legale pentru a nu permite această batjocură față de bătrîni. De asemenea voi pleda pentru indexarea de două ori pe an a pensiilor – pe 1 aprilie și 1 octombrie. Totodată vom face tot posibilul pentru ca pensia minimă să acopere minimul necesar pentru supraviețuire”, a subliniat Igor Dodon.

Actualități.md amintește că turul doi al alegrilor prezidențiale va avea loc la 13 noiembrie curent. Lupta se va da între candidatul PSRM Igor Dodon, care a fost ales de cei mai mulți dintre cetățenii RM în primul tur de scrutin și Maia Sandu candidatul partidelor de dreapta.

ПОДЕЛИТЬСЯ